Zachrání Karviná na jaře první ligu?

FOTBAL

Karviná vstoupila do jara ve velkém stylu. 3 zápasy 3 prohry a bod náskok na poslední místo. Zvládne se Karviná zvednou i přes to, že v zimě nedovedla žádnou velkou posilu a udrží ligu? Já osobně tomu nedávám velké šance.h bojových sportů, jelikož to jsou všechno sporty, ke kterým mám opravdu blízký vztah.

Během víkendu jsem totiž navštívil utkání Karviné se Slavií a rozhodl jsem se, že o Karviné něco musím napsat, jelikož jsem to viděl na živo a myslím si, že to možná na jaře nebude jenom o Budějovicích!

Karviná do jara vstoupila opravdu ve velkém stylu, když má po třech prohrách nula bodů a skóre až neskutečných 0:9, takže se ještě stále čeká na spasitele, který vstřelí tu první jarní branku, jenže si nejsem jistý, kdy to vlastně může reálně přijít, jelikož Karviná vlastně nemá kromě nějakého náhodného odrazu nebo brejku nemá soupeře jak ohrozit. Chybí kvalita a to je prostě fakt. Karviná přes zimu posílila, když cílila především na slovenský trh a přivedla křídla Ivana ze Spartaku a Regáliho z Korttrijku, kde odehrál po přechodu z Ružomberoku jenom málo minut. Jinak však Karviná spoléhá jenom na mladé kluci z Afriky, což je určitě nějaká cesta, ale nevím, jestli je možno se touto cestou zachránit.

U těch přestupů bych ještě zůstal, jelikož se k nim vyjádřil také trenér Jerábek, který si postěžoval na posily a to, že do klubu nepřišla potřebná kvalita. Cíleně mířil například na Filipa Kašu, o kterém řekl, že je rozmazlený velkými penězi a radši bude sedět na lavičce v Dunajské Stredě než aby přišel do Karviné. Na druhou stranu bych hráče hájil tím, že mi osobně by se taky nechtělo do Karviné, která kromě hezkého moderního stadionu nemá moc co nabídnout. Je to na okraji republiky, město není atraktivní a navíc jste v boji o záchranu s kádrem, který prostě nesnese měřítka první české ligy. Takto se uvažovalo ještě o Káčerovi, který je ve stejné situaci jako Kaša v Dunajské.

Karviná se tak musí spolehnout na hráče, které momentálně má a to bude opravdu těžké, jelikož je to taková opravdu zajímavá parta. Máte tam hodně zkušených hráčů jako je Budinský, Holec, Fleišman nebo Svozil a vedle nich partu afrických hráčů, kteří určitě mají nějaký potenciál a to završíte skupinou balkanců, kteří jak víme, tak nejsou na tom psychicky vždycky nejlépe a tyto vypjaté situaci v boji o záchranu nemusí zvládat dvakrát dobře, takže za mě to zní jako velká časovaná bomba, jelikož máte určitě kabinu hodně rozskupinkovanou na rozdíl od Budějovic, které teďka táhnou kvůli finančním problémům za jeden provaz, což se ukázalo v zápase s Baníkem, který skutečně tou houževnatostí přehráli. Navíc je v Budějovicích jenom minimum cizinců, což je v boji o záchranu taky bod k dobru, jelikož bojují za klub, ve kterém vyrostli a nejsou to žoldáci, kteří jdou za výplatou do české ligy, jelikož v Africe nebo na Balkáně by se hráči jejich kvalit nikdy na takové peníze nedostali.

Co se týče kvality hry, tak tam se hodně spoléhá na postupnou rozehrávku, kde jsou určité záblesky a ono by to asi i fungovalo, kdyby měla Karviná větší kvalitu, která to bohužel hodně brzdí a to je škoda. V útoku má přitom trenér k dispozici obrovskou zkušenost v podobě Martina Doležala, který je známý svým instinktem zabijáka ve vápně a umí dát v boxu gol. Tady je však další problém a to ten, že tam prostě nepřiletí ani jeden kvalitní centr, což je velký problém vzhledem k tomu, že jiným způsobem nedá Karviná branku.

Kdybych měl vypíchnout nějaké pozitiva a hráče, kteří by dle mého mohli být zajímaví do budoucna, tak bych vzpomenul určitě dva africké hráče, kteří mě v zápase se Slavii hodně zaujali. Jedním z nich je Lucky Ezeh, hráč ročníku 2004, který si prošel mládeží Atletica Madrid a skončil v Karviné, což je teda velký bizár. Na druhou stranu je Ezeh hodně dobře fyzicky vybaven a to jak rychlostně, tak i soubojově, když zvládl vyhrát souboje i s Ogbuem, což je už určité měřítko, každopádně ještě není vyzrálý a myslím si, že u něj to chce jenom čas a zápasové vytížení. To samé platí o Traorem, což je 19 letý obránce, který v tomto zápase nastoupil na pozici pravého stopera a působil velmi dobře. Hráč taktéž ročníku 2004, který dle mého je spíše bek, jelikož nemá centimetry ani kilogramy na to, aby se mohl soubojově vyrovnat útočníkům v české lize. Každopádně na míči vypadal velmi klidně a rychlostně je taky velmi dobře vybaven, takže si myslím, že pokud by Karivná spadla, tak o tohoto hráče bude v lize zájem.

Nechci věštit Karviné nic špatného, ale myslím si, že to v na jaře bude mít hodně těžké. Když se podíváme na los, tak je teďka čeká výjezd do Teplic a poté doma Slovácko, což taky nejsou nejjednodušší zápasy, ale Karviná v nich bodovat už prostě musí, jelikož je na předposledním místě tabulky a má náskok pouhý jeden bod na poslední Budějky, se kterými se utká až za měsíc a Budějovice mají do té doby určitě přívětivější los než Karviná. Přeju Karviné jen to nejlepší, ale moc optimisticky to s ní nevidím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top