Arsenal hraje o život v Lize Mistrů!

FOTBAL

Arsenal jde do boje a v dnešním zápase je čeká odveta s Portem, na které Arsenal před dvěma týdny nestačil a z Portugalska si přivezl ztrátu a prohru v podobě výsledku 1:0. Zvládne to dneska Arsenal otočit a potvrdí tak roli favorita?

Declan Rice - Arsenal - Premier League

Dneska se tedy společně pobavíme o dalším tématu z fotbalových luhů a hájů, které mi jdou nejvíce po srsti a fotbal je mou celoživotní vášní. V dnešním blogu bych se velmi rád věnoval jednomu fotbalovému seriálu a týmu, o kterém to bylo.

Společně se v rámci dnešního blogu podíváme do Anglie a to konkrétně do týmu, který v poslední době válcuje domácí soutěž a dává týmům příděl za přídělem. Dneska se totiž společně pobavíme o Arsenalu, který má v lize opravdu vynikající formu a vypadá to, že by se skutečně mohl v tomto ligovém ročníku poprat o to, aby mohl pomýšlet na zisk ligového titulu, kde bude soupeřit především s Manchesterem City a Liverpoolem, což jsou společně s Arsenalem tři týmy, které jsou momentálně v tabulce na dvou bodech. Dneska se však nebudeme bavit o Arsenalu ve spojení s anglickou první ligou ale zabrousíme do evropské Ligy Mistrů, kde dneska Arsenal odehraje velmi důležitý zápas, který dost napoví o tom, jestli se bude jednat o úspěšnou sezonu, jelikož by byl opravdu velký propadák, kdyby Arsenal nezvládl dvojzápas s portugalským Portem.

Porto doma zvládlo Arsenal vlastně ukontrolovat a nakonec v samotném závěru zápasu přidat ještě jednu branku a Porto se tak nakonec postaralo o fantastický výsledek, jelikož si vytvořilo do odvety nejtěsnější náskok vítězstvím jedna nula a na Webley se budou pokoušet o zázrak, jelikož jim bude stačit vlastně jakákoliv remíza a Porto bude rázem ve čtvrtfinále Ligy Mistrů a postoupí přes jednoho z největších kandidátů na zisk trofeje, což by byla opravdu velká paráda. Trošku se ale bojím, že dneska neuvidíme moc pěkný fotbal, jelikož jak jsem řekl, tak Portu bude stačit v dnešním utkání jakákoliv remíza, takže bych se vůbec nedivil, kdyby Porto zalezlo a nechalo hrát právě Arsenal, který je samozřejmě doma neskutečně silný, ale dobře víme, že v prvním vzájemném měření sil Arsenal nevystřelil ani jednou na branku, což bylo něco, za co si svěřenci Mikela Artety vyslechli opravdu pořádnou vlnu kritiky, jelikož takové trápení čekal jenom opravdu málokdo. Teďka na nás však čeká kompletně z mého pohledu jiný zápas.

V prvním zápase to bylo totiž Porto, kdo byl více nebezpečný a Arsenal se prostě k ničemu kloudnému nedostal a v závěru inkasoval. Dneska to však bude o něčem jiném. Porto přijede bránit výsledek a Mikel Arteta postaví dopředu to nejlepší, co má k dispozici a bude se snažit nasypat svému soupeři z Portugalska co nejvíce gólů. Z mého pohledu by měl Arsenal jednoznačně dominovat, jelikož má fantastický tým, který svou hrou prostě baví všechny fanoušky fotbalu a já jsem neskutečně rád, že se Arsenalu v této sezoně daří a že je v užším výběru týmů, kteří bojují o titul. Kádr Mikela Artety mi přijde opravdu hodně sympatický, jelikož se převážně jedná o mladé kluky, kteří jsou buď před svým peakem nebo právě v něm a je opravdu super sledovat, jak se hraje moderní fotbal v podání právě Arsenalu, který hraje velmi útočný a především pak atraktivní fotbal a opravdu každému bych doporučil, aby se dneska na odvetu v rámci Ligy Mistrů s Portem díval, jelikož i Porto hraje opravdu pěkný fotbal a je ve velké formě, takže se můžeme klidně během dnešního večera dočkat velkých Golových žní a upřímně bych si to opravdu přál, aby Arsenal dokázal tímto způsobem pobláznit Porto a především pak všechny fanoušky, kteří zase budou fandit seč jim síly stačí a o skvělou atmosféru tedy nebude tento duel ochuzen.

A jak tento zápas dopadne?

To je už na samotných hráčích, ale já tam vidím pouze dva scénáře. První je ten, že se Arsenalu nepovede vstřelit branka v prvním poločase a bude velké drama, jelikož hráči začnou být nervózní, jelikož se jim bude postup každou minutou vzdalovat a tak budou mít hodně svázané nohy tím tlakem. To samé nastane v situaci, kdy Arsenal dostane první branku, to by byl taky velký problém. V druhém scénáři vidím rychlý gol Arsenalu asi do patnácti minut, což se jim v psoledních zápasech dařilo a pokud by se jim to povedlo i dneska v zápase s Portem, tak si myslím, že to klidně může skončit nějakým divokým výsledkem 3 nebo 4:0 pro domácí, kteří když jsou v herní pohodě a vedou, tak jsou nejvíce nebezpeční a hrají strašně uvolněně a dokážou dávat jednu branku za druhou.

Arsenal se navíc z mého pohledu nemá proč šetřit, jelikož po zápasu s Portem je čeká dlouhá pauza a dalším zápasem je až duel s Manchesterem City, který se odehraje až na konci března, takže dneska uvidíme jednoznačně to nejlepší co Arsenal má a já očekávám pohodový postup Arsenalu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top