Zajístí si Chelsea evropské poháry pro příští ročník?

FOTBAL

Chelsea na jaře nevypadá až tak špatně, ale bohužel se ji nedaří udržet stavilní výsledky a není moc konzistentní. V posledních devíti zápasech sezony má však Chelsea jednoznačně nejsnazší los a proto má dobrou výchozí pozici pro to, aby skutečně dokázala ty poháry udělat!

Fotbal - Chelsea - Palmer

Budeme se tentokrát věnovat převážně fotbalovému klubu z Londýna a to Chelsea, která si v posledních letech prochází opravdu velmi složitým obdobím a především pak velkou proměnou v dá se říct až nový klub, jelikož přišly velké změny, co se hráčského kádru týče a navíc jsme viděli i změnu vlastníka nebo několik změn na trenérské lavici.

V dnešním blogu bych se rád podíval na další téma z Londýna. Trvalo delší dobu než jsem se zase odhodlal k tomu, abych napsal další článek ohledně mého nejoblíbenějšího klubu na světě, ale je to tady a my se v rámci dnešního blogu, o samozřejmě největším klubu v Anglii, podíváme na to, jak na tom Chelsea momentálně je a jaké jsou její vyhlídky ve zbytku tohoto ligového ročníku anglické Premier league, která se nám pomalu ale jistě chýlí ke konci a boj o poslední pohárové pozice ještě bude hodně těsný, jelikož se nám o tento post uchází rovnou 5 týmů včetně Chelsea, která bude chtít v tomto ročníku získat to páté místo a zahrát si tak po roční pauze zase evropské poháry.

Chelsea zažívá opravdu solidní jaro, ve kterém vypadá o dost sehraněji a především se klukům začalo konečně dařit. Chelsea na jaře vyhrála 3 zápasy ze dvou duelů brala remízu a dvě utkání nezvládla. V jednom zápase prohráli po dobrém výkonu s Liverpoolem a ve druhém šlo o velké domácí zklamání proti Wolves, kdy to vůbec neklapalo a Chelsea zaslouženě prohrála i přes to, že měla opravdu hodně šancí především ve druhém poločase. V FA Cupu to však Chelsea zatím klape na jedničku a tým pana Pochettina je už ve čtvrtfinále, kdy mu byl přidělen Leicester, což je klub, který se momentálně pere o postup zpět mezi elitu z druhé anglické ligy, takže to by měl být pro Chelsea velmi přijatelný soupeř. V FA Cupu zbývá z velkých klubů ještě Manchester City a Manchester United s Liverpoolem, kteří se potkají taktéž ve čtvrtfinále. Cesta do pohárů by tak mohla vést i přes tento nejvyhlášenější ligový pohár, který je daleko prestižnější než EFL Cup. Chelsea se o postup do semifinále FA Cupu popere už během tohoto víkendu, kdy na domácím hřišti vyzvou Leicester a já očekávám jednoznačně postup domácích, kteří by měli ukázat svou kvalitu a tým z druhé ligy doslova přejet.

Do konce domácí soutěže zbývá dohromady ještě devět utkání. Když se podíváme momentálně do tabulky nejvyšší anglické fotbalové ligy tak zjistíme, že Chelsea na tom není dvakrát nejlépe. K dnešním dni se totiž Chelsea nachází na jedenácté pozici se zápasem k dobru a ziskem 39 bodů. Tento bodový zisk není určitě nijaký zázrak, jelikož to máte v průměru jenom 1,44 bodů na zápas a to teda není číslo, na které by byla Chelsea zvyklá. Na dvanáctý Fulham má Chelsea náskok, bez zápasu k dobru, čtyř bodů, ale to Chelsea určitě nezajímá, jelikož ta se musí dívat jednoznačně nad sebe, kde to je pořádně natlačené a Chelsea se ještě klidně může prorvat na vyšší příčky. Kdyby Chelsea vyhrála ten zápas, co ji chybí tak se dostane na osmé místo odkud už to je jenom bodík na místo sedmé, které bude s největší pravděpodobností zajišťovat v příštím ročníku poháry, což zálež samozřejmě na tom, kdo vyhraje FA Cup a jak dopadnou anglické kluby v evropských soutěžích v tomto ročníku.

Chelsea by ale z mého pohledu měla jednoznačně útočit na zisk FA Cupu, jelikož by získali v tomto ročníku trofej, což zní vždycky dobře pro fanoušky, které by to z mého pohledu doslova vystřelilo z trenek a hlavně by se jednalo o pochvalu pro trenéra Pochettina, který z mého pohledu dělá u klubu opravdu velmi dobrou práci a touto trofejí by mohl být oceněn. Cesta vede samozřejmě i přes ligu, kde se bavíme o tom, že největšími soupeři Chelsea o to 6.-7. místo je Newcastle, Wolves, Brighton, West Ham a Manchester United, který je tedy na místě šestém a má tam určitý bodový náskok, takže s tím šestým místem nemůžeme až tak moc počítat, i když je do konce ligy ještě devět kol, takže se klidně tato ztráta ještě může smazat. Chelsea navíc nemá zrovna nejsložitější los a do konce tohoto ligového ročníku se už Chelsea nepotká s nikým z top pětky. Každopádně se popere se všemi svými konkurenty v boji o sedmé místo, takže si do jisté míry rozhodne Chelsea sama o tom, jak nakonec v tomto ročníku dopadne a jestli se ji podaří získat pro příští sezonu evropské poháry, což by bylo jednoznačně splněné přání pro všechny fanoušky londýnského velkoklubu.

Osobně si myslím, že to bude velmi složité, jelikož jde ještě od téměř deset zápasů a moc dobře víme, jak je Chelsea nekonzistentní, takže je velmi složité věřit v to, že by to Chelsea zvládla dotáhnout například na to místo šesté. Na to sedmé místo si myslím, že by to Chelsea mohla uhrát, ale bude to opravdu hodně složité.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top