Má Baník připravenou nějakou náhradu za Pavla Hapala?

FOTBAL

Baník potřebuje změnu a už si toho začali všímat i fanoušci, kteří začali svého trenéra vyvolávat během utkání se Sigmou heslem Hapal ven! Kdyby ke změně přišlo, má Baník skutečně připravenou nějakou možnost?

Fotbal - Hapal - Ostrava

Podívám se do českých fotbalových luhů a hájů. Budu rád za jakoukoliv zpětnou vazbu v komentářích a my se už pojďme vrhnout na další téma, které jsem si pro Vás dneska připravil.

Dneska bych se rád věnoval dalšímu téma, kdy se podíváme dneska do naší domácí ligy na dění a budeme pokračovat vlastně tam, kde jsme naposledy skončili a společně se tedy znovu zaměříme na dění kolem slezského Baníku, který o víkendu prohrál proti Sigmě Olomouc na domácím hřišti 1:2 a natáhl tak velmi chmurnou domácí sérii už na 8 soutěžních zápasů, ve kterých Baník na domácím hřišti nezískal plný počet bodů. Nejsmutnější na tom celém je to, že na Baník o víkendu přišla opravdu velká návštěva, jelikož počet fanoušků na zápase se Sigmou atakoval hranici deseti tisíc, což už se jen tak v Ostravě nevidí. Je to však zapříčiněno hlavně tím, že se Baníku na domácím hřišti už delší dobu nepodařilo vyhrát. Po zápase se více než výsledek řešilo především střídání trenéra, které bylo hodně diskutabilní, jelikož za stavu 2:0 v 60. minutě vystřídal dva ofenzivní hráče a na hřiště poslal útočníka a stopera. O dost výrazněji se však do hlav veřejnosti vrylo to, že fanoušci poprvé za působení Pavla Hapala skandovali pokřik, kterým trenérovi jasně dokázali, že už jej na trenérské lavici vidět nechtějí. Hráči si navíc po zápase ještě vyslechli před kotlem skalních fanoušků vyjádření jednoho ze zástupců kotle, který ostře zkritizoval hráče a celý realizační tým. No a dneska bych se s Vámi rád pobavil o tom, jestli Baník vlastně má nějakou variantu, kterou by mohl okamžitě poslat místo trenéra Hapala, jelikož to takhle uprostřed sezony není zrovna nejjednodušší, takže pojďme na to.

Martin Svědík

První varianta, která napadne snad každého fanouška Baníku. Tato možnost by připadala v úvahu hlavně z toho pohledu, že je Martin Svědík z minulosti na Baník do velké míry navázaný, jenže byl jeho konec trošku hořký, takže kdo ví, jak to vidí sám pan trenér. Jeho židle ve Slovácku se však už pomalu tak houpe nebo se z mého pohledu trošku už přechodil vztah Svědíka se Slováckem, jelikož tam je už opravdu dlouho, zažil s týmem velké úspěchy, ale kádr je přestárlý a nějaké omlazení se moc neděje. Je jasné, že je to trošku přání z říše snů, ale myslím si, že tato volba by sedla jako prdel na hrnec, jelikož by z mého pohledu Baník potřeboval trenéra, který je trošku pedant a bude velká autorita, kterou budou všichni fanoušci respektovat a hlavně si nedokážu představit, že by se stalo něco podobného jako s panem Hapalem, kdy by jej během zápasu vyhazoval celý stadion. Za mě je to pro Baník jednoznačně první volba, jenže je pan Svědík ještě stále ve Slovácku pod smlouvou a Baník by jej musel z té smlouvy vyplatit, což by vyšlo určitě na nějaký ten milion a nejsem si jistý, jestli by byl Baník schopný udělat tento krok. Každopádně bych si přál, aby se to povedlo a pan Svědík se stal novým trenérem Baníku Ostrava.

Michal Gašparík mladší/Martin Hyský

Tady to je za mě taková velká neznámá, ale z mého pohledu je to hodně zajímavý perspektivní trenér, který by mohl Baníku dle mého pomoci. Jde o trenéra, který má jasnou vizi a umí dobře pracovat s mladými hráči. Hodně dobře vypadal trenér v seriálu o Trnavě, kde byl hodně divákovi povoleno nahlídnout do jeho práce a mě osobně to opravdu hodně zaujalo a stal jsem se jeho velkým fanouškem. Bohužel si však nemyslím, že by Baník udělal nějaký takový odvážný krok a sáhnul po dalším mladém trenérovi, když z minulosti dobře víme, že s Baník v tomto ohledu spálil především s panem Kozlem, od kterého se čekaly velké věci a nakonec to nevyšlo, podobně to vidím taky s Martinem Hyským, kterého všichni v českém fotbalovém rybníčku hodně vyzdvihují, ale nejsem si prostě jistý, jestli Baník je skutečně dostatečně odvážný na to, aby sáhnul po některém z mladších a perspektivnějších trenérů, kteří mají jasnou vizi a potřebují tým budovat a logicky to trvá nějakou dobu.

Za mě je toto otázka, která se musí v ostravských kancelářích řešit na denní bázi a je to problém, na který se v Baníku snaží přijít už nějaký ten pátek a pořád se nedaří najít trenéra, který by opravdu v Baníku vydržel, dařilo se a ještě byli fanoušci spokojení. To je prostě něco, co se mi zdá, že současné vedení prostě nedokáže vyřešit a proto je tady spíše otázka, jestli jsou v Ostravě ve vedení lidi, kteří jsou skutečně na svém místě a mají tam teda opravdu být, ale to je věc, kterou taky už řeší hodně fanoušků, kteří si přejí odvolání především pana Bělák, což je sportovní ředitel Baníku Ostrava a především je to přítel dcery pana majitele a to je to, co dle názorů mnohých sráží Baník a ten se tak nedokáže konečně dostat na tu úroveň, na kterou skutečně ten potenciál má.

Dejte mi v komentářích vědět, jak to vidíte Vy a jestli Vás napadá ještě nějaké jméno, které by mohlo převzít tým po případném odvolání dosavadního trenéra Pavla Hapala!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top