Pochettino ven! Je skutečně čas na změnu trenéra v Chelsea?

FOTBAL

Chelsea se topí ve špatných výsledcích a diváci už toho mají dost a proto je už v psoeldních zápasech čím dál tím častěji slyšet názor, že by měl z Chelsea odejít momentální trenér Pochettino. Dočkáme se takové změny?

Fotbal - Chelsea - Palmer

Zdravím všechny čtenáře , ve kterých se jak už dobře víte, budeme věnovat převážně fotbalovému klubu z Londýna a to Chelsea, která si v posledních letech prochází opravdu velmi složitým obdobím a především pak velkou proměnou v dá se říct až nový klub, jelikož přišly velké změny, co se hráčského kádru týče a navíc jsme viděli i změnu vlastníka nebo několik změn na trenérské lavici.

V dnešním blogu bych se rád podíval na další téma z Londýna. Trvalo delší dobu než jsem se zase odhodlal k tomu, abych napsal další blog ohledně mého nejoblíbenějšího klubu na světě, ale je to tady a musím se do svého klubu trošku obout, jelikož to prostě už není dobré a doba hájení je pryč. Chelsea je na tom opravdu bídně a ani jarní část sezony Chelsea nezačala ideálně a je to prostě průser. Hovoří se už velmi otevřeně a vášnivě o tom, že by klub měl opustit hlavní trenér Pochettino, nad kterým už zlomila hůl většina skalních fanoušků Chelsea, kteří si opravdu uvědomují, že to prostě stojí za nic a v jednom z největších fotbalových klubů v Anglii by se prostě už mělo něco hnout nebo to bude ještě o dost horší.

Chelsea v novém roce sehrála sedm zápasů, ze kterých odchází z bilancí 3-1-3, což na první pohled nemusí vypadat až tak špatně, ale když se na to podíváme blíž tak zjistíme, že to opravdu tak dobré není. Chelsea totiž zvládla v Premier league porazit pouze Fulham v domácím zápase 1:0 po výkonu, který si rozhodně 3 body nezasloužil. Poté přišly už pouze jenom výhry v rámci ligového poháru FA Cup, ve kterém Chelsea zvládla zápasy s Middlesbrough a Prestonem, což jsou všechno kluby z nižších fotbalových lig. Remíza pak přišla v poháru s Aston Villou a prohra přišla také s Middlesbrough v EFL Cupu, což je další pohár v Anglii a dvě prohry přišly v lize s Wolverhamptonem a Liverpoolem, což byly dvě poslední ligová utkání, ve kterých Chelsea navíc obdržela po čtyřech brankách, což jednoznačně ukazuje na to, že defenzivně ten tým není určitě na dobré cestě a mělo by se tak něco změnit. Chelsea dělá prostě v defenzívně opravdu neskutečné chyby, které připomínají minely hráčů z dorostu, což je prostě průser, když si uvědomíme to, že tito hráči trénují dvakrát denně a mají za své výkony opravdu velmi pěkný plat.

Je čas na to, aby Chelsea změnila trenéra?

Chelsea začala příchodem nového majitele Teda Boehlyho nový projekt, během kterého utratila už několik stovek milionů eur. Vyplatilo se to? Zatím určitě ne! Chelsea je po třiadvaceti kolech na 11 místě s 31 body, což nám dělá průměr 1,35 bodů na zápas, což je opravdu málo na klub, který má každou sezonu velké ambice. Chelsea navíc v tomto ligovém ročníku ani nehrála žádné evropské poháry, takže se mohla soustředit pouze na ligu a i přes to, to prostě nešlape a Chelsea se tak dost možná ani ve druhé sezoně v řadě nepodívá do evropských pohárů, což by byla velká škoda, jelikož se jedná o klasický anglický klub, který má určitou tradici a dělá velkou reklamu fotbalu v Anglii. Momentálně je však ztráta na 6. United nějakých sedm bodů, což se ještě určitě dá stáhnout a Chelsea tak stále může bojovat o to, aby přece jenom zachránila tu sezonu.

Dle mého by pomalu a jistě měla přijít změna, jelikož moc nevidím nějaký progres pod trenérem Pochettinem, jelikož Chelsea prostě je pod obrovskou dekou a myslím si, že by možná změna na trenérské lavici mohla pomoci k tomu, aby se tým nadechl a naskočil na nějakou tu pozitivnější vlnu. Hodně by pomohlo kdyby k týmu přišel trenér, který umí dobře pracovat s mladými kluky a umí je rozvíjet, což by skvěle splňoval trenér Xabi Alonso, který by se mi v Londýně opravdu líbil, ale je to celkem nereálná myšlenka, jelikož na Xabiho si brousí zuby v Liverpoolu, kde po sezoně končí trenér Jurgen Klopp a na jeho pozici by měl přijít právě Alonso, který v klubu prožil několik pěkných sezon z pozice hráče a proto tohle spojení dává větší smysl než spojení s Chelsea. Každopádně bych ještě dost uvažovat nad trenérem Feyenoordu, který má s týmem v nizozemské lize velké úspěchy, který potvrzuje už rok co rok a je proto dle mého čas na to, že by se mohl přesunout do top týmu, kterým Chelsea stále je. Jedná se o trenéra Slota, což je pětačtyřicetiletý nizozemský trenér, kterého mají doma hodně rádi a říká se o něm, že to je obrovský talent a nová škola trenérů.

Rád bych se Vás na konci blogu zeptal, jestli si myslíte, že by se Chelsea měla v co nejbližší době zbavit svého momentálního trenéra pana Pochettina. Popřípadě, který trenér by mohl být nástupcem trenéra Pochettina, kterému to prostě v Chelsea nesedlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top