MS nad 35 let ve fotbale: Bláznivá myšlenka se stává realitou

FOTBAL

Zdravím všechny fanoušky dnešního fotbalu i toho minulého. Dnes si příjde na své hlavně už starší generace, protože do jejich většího povědomí by mohli zamířit znovu a zase největší hvězdy jejich mládí. Idolové a oblíbení hráči jako Ronaldinho, Henry či Lampard, které jsme pak napodobovali na hřištích a zkoušeli jejich triky a střely, by se mohli vrátit na scénu v podobě EPG Cupu. Pojďme se na celou bezpochyby zajímavou myšlenku podívat!

Fotbal - Manchester City - Rodri

Když jsem tuto zprávu zaznamenal na sociální síti Twitter, tedy dnes už X, tak jsem se nestačil divit. Zatím nejsou známy všechny konkrétní věci, ale ve zkratce se má pořádat turnaj pro hráče nad 35 let a více ve fotbale, všechno to má být pod záštitou Elite Players Group (dále už jen EPG) a turnaj ponese název EPG Cup. Podle zatím dostupných informací by se turnaj měl pořádat v Anglii (spekuluje se o severních týmech z Premier League) a účastnit se ho mají týmy vítězů MS, tedy osmička vyvolených.

Podmínky:
– Věková hranice, 35 let včetně a nebo více!
– 100 zápasů v TOP soutěžních ligách

Možné hvězdy zase na scéně a na očích!
Nic ještě není potvrzené a jak říkám raději jde pouze o spekulace, nicméně máme tu jména jako za Brazílii – Emerson (C), Kaka, Ronaldinho, Rivaldo, Cafu and Roberto Carlos, Francie – Taháke je bezpochyby Thierry Henry, Itálie – Marco Materazzi (C), Fabio Cannavaro a Francesco Totti,Španělsko – David Villa a Carlos Puyol, Anglie – Steve McManaman (C), Michael Owen, Ashley Cole, Joe Cole, Rio Ferdinand, David James, Frank Lampard a Robbie Fowler, Argentina – Pablo Zabaleta, Uruguay – Diego Lugano (C) a Diego Forlan a na závěr Německo – Kevin Kuranyi (C), Mesut Özil a Sami Khedira. Musíte uznat, že se jedná opravdu o zvučná jména a každý by si měl přijít na své vidět zase v akci svého oblíbeného fotbalistu!

Úplně jiný fotbal bez VARu?
Je možné také, že celý turnaj bude bez VARu, což by určitá část fotbalové komunity mohla jistě ocenit a až do posledního detailu by se vrátili v čase, tak jako před lety, kdy jejich oblíbené hvězdy ještě v nejlepších letech demolovaly ostatní týmy a země! Další změna oproti normální zápasům by měla býti hrací doba, která je stanovená na 2x 35 minut (70 minut celkově), dále protože se už nebude jednat o nejmladší hráče, tak je tu ohledně pravidla střídání rozdíl, že zde bude tzv. „roll-on substitute“, tedy střídání možné kdykoliv v průběhu zápasu a za kohokoliv (18 členů sestavy), což je naprosto logické při zápasu „veteránů“.

Datum turnaje EPG? Aneb předkrm před Eurem v Německu?
Na začátku června, respektive 4. června by se mělo hrát úvodní utkání, které rovnou bude spadat do čtvrtfinále (4 -5. června). O pár dní později 8. června se uskuteční semifinálové souboje a vrcholem bude 11. června finále. Ve výsledku by mohlo jít o příjemné navnadění před Eurem, které bude navazovat za další tři dny prvním utkání domácího Německa proti Skotsku.

V novém hávu, tak proč to nezkusit…
Ve skutečnosti, proč by to nemohlo fungovat říkám si… Přitom před 37 lety už jsme tu měli World Cup of Masters (známý také jako Pelé World Cup či Mundial de Seniors. Tento projekt vydržel 10 let, odehrálo se 6 ročníků a celkově se zúčastnilo 12 týmů skrze všechny ročníky, jediný kdo z šampionů chyběl bylo Španělsko. Vším tím chci říci, že podobný nápad už tu byl, jen byl asi špatně uchopen a ve výsledku to samé se bude řešit u nové podoby MS pro hráče nad 35 let. Jak se říká, myšlenka zajímavá, teď už jen to provedení.

Jak se Vám líbí tato myšlenka a myslíte si, že se vážně turnaj uskuteční a případně mi dejte vědět dole v komentářích, na koho se nejvíce těšíte a kdo by byl pro Vás favoritem turnaje. Já sám osobně jsem měl vždy slabost pro Ronaldinha (přidal jsem ho i jako dnešní video), protože to byl naprostý mistr fotbalu, který nikdy neomrzel sledovat a vždy předvedl některý z jeho fantastických triků s míčem. Tak či onak doufám, že se máme na co těšit a nepůjde jen o „výstřel do tmy“ a turnaje se vážně uskuteční i známá jména a my se budeme moci v červnu těšit doslova na „MĚSÍC FOTBALU“!

-TheNotoriousBIG.

https://youtube.com/watch?v=o1diW_2W-cM%3Fautoplay%3D0%26fs%3D1%26modestbranding%3D1%26rel%3D0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top