Brankář Václav Hladký na Euro v Německu? Asi ne!

FOTBAL

Česko má hned několik velmi kvalitních brankářů, kteří se budou ucházet o post jedničky v národním týmu pro nadcházející turnaj v Německu, který se uskuteční už po jarní části sezony. Probojuje se Václav Hladký do nominace?

Fotbal - Plzen - Stanek

Dneska bych se rád věnoval dalšímu téma ze zahraničího fotbalu, a to konkrétně jednomu konkrétnímu hráči, který momentálně nastupuje v druhé anglické nejvyšší soutěži, kde nastupuje v dresu Ipswiche Town. Dneska jak už někteří ví, tak se podíváme na brankáře, který ťuká na dveře reprezentaci pro nadcházející Euro 2024, které se bude konat v Německu.

Otázka brankářů pro nadcházející EURO 2024 je opravdu velká a možností je ještě více. Myslím si, že to budou mít v reprezentaci opravdu těžké, aby vybrali skutečně ty tři nejlepší brankáře pro závěrečný turnaj. V mixu je totiž hned několik jmen. Od Matěje Kováře a Jirku Pavlenku z Bundesligy, přes Aleše Mandouse nebo Jindru Staňka z České nejvyšší soutěže až k Vaclíkovi nebo právě Václavu Hladkému, který bude právě hlavním tématem tohoto blogu, ve kterém se na cestu tohoto brankáře podíváme a řekneme si, jaké jsou reálné šance na to, aby se skutečně dostal na závěrečný turnaj a to tedy na Mistrovství Evropy, které se bude konat v Německu, které bude pořádat tento turnaj již podruhé.

Václav Hladký je brankář, kterému je již 33 let a mohl by se poprvé dostat do reprezentace. Venca Hladký odcházel do zahraničí v roce 2019, kdy přestupoval z Liberce do St. Mirrenu, což je tým ze skotské nejvyšší ligy. Po dvou sezonách, kdy chytal pravidelně vedly jeho cesty do Anglie, kde se usadil v Salfordu, ve kterém odchytal celý ročník anglické druhé nejvyšší soutěže. Po tomto úspěšném ročníku si jej vyhlédl Ipswich, ve kterém je Hladký do dnes. První dva roky to nebylo ono, ale pak přišla letošní sezona, ve které patří Hladký jednoznačně k hlavním oporám tohoto týmu. Díky jeho službám je Ipswich na druhém místě v tabulce, kde je za Leicesterem, se kterým hraje Ipswich právě během toho, co píšu tento blog. Na první Leicester ztrácí Hladkého tým sedm bodů a do Premier League postupují dva nejlépe umístěné celky rovnou, takže se reálně může stát, že se Hladký probojuje s týmem až do Premier League, což by bylo opravdu skvělé, když bychom mohli pozorovat tento velmi zajímavý příběh českého hráče v zahraničí.

Hladký obdržel během 27 zápasů dohromady 34 branek, takže má průměr 1,26 obdržených branek na zápas, což není vůbec špatné. Hladký díky dobrým výkonům patří mezi nejlepší brankáře v této soutěži a navíc si díky dobrým výkonům řekl o nabídku, která je opravdu hodně zajímavá. Ipswich podle všeho kontaktoval Celtic s nabídkou právě na Václava Hladkého, který by se tak mohl posunout do opravdu velmi zajímavého klubu. Každopádně si myslím, že Hladký v druhé anglické zůstane a pokusí se vychytat tomuto klubu přímý postup do Premier league, kam by se Ipswich mohl po několika letech vrátit.

A teď přichází otázka, zaslouží si Václav Hladký šanci na Euru 2024?

Dle mého by si to Václav Hladký jednoznačně zasloužil, jelikož se jedná o hráče, který chytá v jedné z nejlepších soutěží na světě. Ti, kteří říkají, že je to jenom druhá anglická liga, tak si musí vzpomenout na to, že druhou anglickou ligu chytal také Tomáš Vaclík, který byl dlouhodobou jedničkou v národním týmu a to chytal taky za druholigový Huddersfield, takže z tohoto pohledu by neměl být problém v tom, že by se Hladký měl na turnaji ukázat. Za druhé se jedná o brankáře, který ve svém klubu pravidelně chytá a to se o jeho konkurentech říct nedá. V Bundeslize dělají Kovář s Pavlenkou dvojky, Tomáš Vaclík je bez angažmá, takže podle všeho na jaře moc chytat asi nebude, pokud nenajde angažmá a Mandous se Staňkem se poperou o to, kdo bude jedničkou ve Slavii a tomu druhému zůstanou oči pro pláč. Hladký by tak měl být jednoznačně nejvytíženějším mužem z tohoto brankářského mixu, takže v tomto ohledu by se taky dalo uvažovat o tom, že by se na turnaj mohl podívat.

Ano, určitě tady nebudu prosazovat to, aby byl Hladký na tomto nadcházejícím turnaji jednička. To určitě ne. Na druhou stranu se jedná o velmi kvalitního brankáře, který tu kvalitu prostě dokazuje každý jeden zápas a myslím si, že nejméně v pozici trojky by se na turnaji měl ukázat. Je dobrý na lajně a má dobrou hru nohou, takže by mohl pomoci i v rozehrávce a ulevit tak obráncům. Budu zvědavý na to, jak situaci okolo Hladkého vnímáte Vy a jestli si myslíte, že se na závěrečný turnaj dostane.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top