2.Brazilská liga: ABC Natal – Juventude

V rámci 36. kola druhé nejvyšší brazilské fotbalové ligy hostí poslední ABC Futebol Clube aktuálně čtvrté Esporte Clube Juventude. Domácí uzavírají tabulku Serie B s pasivním skóre 22:47 a s propastnou ztrátou šestnácti bodů na pozice zaručující záchranu, tři kola před koncem letošní sezóny jsou tak již prvním jistým sestupujícím celkem ze Serie B. Hráči ABC nepoznali pocit vítězství v předchozích pěti soutěžních duelech, v nichž vybojovali dva body za dvě remízy. V minulém ligovém kole podlehli bílo-černí nejtěsnějším rozdílem na trávníku třetí Criciumy brankou z prvního dějství. V posledním domácím utkání se třináctým Avai srovnalo ABC čtyři minuty před koncem normální hrací doby na konečných 1:1 a připsalo si tak teprve 24 bod letošní sezóny.

Přesnou polovinu za své chudé bodové sbírky nastřádali fotbalisté z přístavního města Natal na vlastním stadionu, kde jsou nejhůře hodnoceným mužstvem soutěže. V sedmnácti domácích zápasech probíhajícího ligového ročníku zaznamenalo ABC dvanáct přesných zásahů a inkasovalo rovných dvacet branek. Hostující mužstvo okupuje příčky znamenající postup do Serie A se ztrátou dvou výher na aktuálního lídra tabulky Vitórii. Fotbalisté z Caxias do Sul nepoznali pocit porážky v předchozích osmi ligových utkáních, v nichž se z předchozích pěti hned čtyřikrát rozešli se soupeřem smírně. V posledním ligovém duelu dokázalo Juventude po čtyřech nerozhodných výsledcích v řadě znovu naplno bodovat, když zdolalo před zraky svých fanoušků až díky brance z pokutového kopu v jedenácté minutě nastavení základní hrací doby poměrem 2:1 čtrnácté Ituano, které hrálo více než polovinu zápasu v početním oslabení. Zeleno-bílí si v aktuální sezóně připsali prozatím rovných šedesát bodů, když 28 přivezli ze soupeřových stadionů, kde jsou nejlépe hodnoceným celkem v soutěži. Juve zaznamenalo v 35 ligových střetnutích 39 přesných zásahů, z nichž šestnácti dosáhlo na soupeřově půdě, kde v sedmnácti duelech inkasovalo čtrnáct z celkových třiceti branek.

Předchozí dva vzájemné duely v rámci Serie B nepoznaly vítěze a v obou případech se oba soupeři rozešli smírně po výsledku 1:1, naposledy na hřišti Juventude v červenci loňské roku v sedmnáctém ligovém kole probíhající sezóny. Pokud chtějí fotbalisté hostujícího celku pomýšlet na postup mezi nejlepší brazilská mužstva, musí v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit. Předpokládáme tedy, že si Juventude přiveze ze hřiště sestupujícího ABC všechny body.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top